AU FOST DEZVĂLUITE PRIMELE IMAGINI CU RENAULT 4 E-TECH ELECTRIC

    Renault dezvăluie detalii despre exteriorul lui Renault 4 E-Tech electric, în pregătirea premierei care va avea loc la Salonul Auto de la Paris, pe 14 octombrie.
•    Grila iluminată și plafonul retractabil din material textil sunt două dintre noile elemente distinctive care exprimă personalitatea, modernitatea și originalitatea acestui model.
•    Renault 4 E-Tech electric este compact (4,14 metri lungime), la fel de practic precum omologul său, și suficient de spațios și versatil pentru a se potrivi nevoilor tuturor.

01.10.2024

Articol

Versatilitatea e în ADN-ul lui 

Renault 4 din 1961 a revoluționat piața auto și a devenit emblematic. A fost primul model Renault dedicat familiei cu tracțiune față și nu avea tunel de transmisie, ceea ce făcea ca podeaua să fie plată. A devenit prin excelență mașina spațioasă și plină de resurse pentru a fi condusă atât prin oraș și prin întreaga țară, în timpul săptămânii, cât și în weekend, la serviciu și în vacanțe. A fost o mașină pentru timpul și locul ei și s-a încadrat perfect într-o societate în schimbare. A înregistrat succes peste noapte: a devenit un model ales în peste 100 de țări, Renault  continuând să producă peste 8 milioane de unități Renault 4.

Renault 4 E-Tech electric este la fel de versatil ca predecesorul său. Și, la fel ca el, potrivit pentru vremea sa: complet electric și cu design carismatic și modern. Are o lungime de 4,14 metri și este partenerul perfect pentru Renault 5 (3,92 metri lungime), completând segmentul B electric. Folosește aceeași platformă AmpR Small, are o bază proiectată pentru a oferi cel mai bun spațiu interior din clasă, dar și agilitate și confort fără compromisuri. Renault 4 E-Tech electric va fi fabricat în Maubeuge, Franța, și va ajunge în showroom-uri în 2025.


Primele imagini oficiale     

Renault a publicat în premieră câteva imagini cu designul exterior, ce surprind atractivitatea și combinația între clasă și confort, înainte de dezvăluirea oficială programată pe 14 octombrie la Salonul Auto de la Paris.

 

Grila frontală

Grila alungită are o margine precisă, luminoasă, care înconjoară farurile rotunde LED poziționate la fiecare extremitate. Renault 4 E-Tech electric este primul vehicul Renault care are logo-ul iluminat din spate în centrul grilei frontale – fapt care amintește de predecesorul său din anii 1960, dar acum are o alură tehnologică, modernă și originală.

 Renault 4_grila frontala.jpg

Cifra 4
Un 4 emblematic și lucios dispus pe hayon redă numele modelului.

Renault 4_detaliu.jpg

Lumini spate 
Mulți își amintesc de stopurile verticale în trei părți și sub formă de capsulă  Sunt încă acolo și tot în poziție verticală, dar tehnologizate și reînnoite conform tendințelor estetice contemporane. Acestea subliniază personalitatea distinctivă a lui Renault 4 E-Tech electric, iar conturul negru strălucitor îi adaugă o notă de rafinament și sofisticare la nivel vizual. 

lumini spate.jpg

Geam lateral
Renault 4 E-Tech electric are aceleași geamuri trapezoidale laterale poziționate cu precizie deasupra roților din spate – unul dintre semnele distinctive recunoscute imediat pe Renault 4 original – asigură extinderea suprafețelor laterale vitrate. 

Renault 4_eleron.jpg

Praguri sculptate pe portiere 
Amintind de detaliile din plastic de pe generațiile ulterioare de 4L, portierele laterale ale Renault 4 E-Tech electric au trei linii paralele embosate care se întind de-a lungul caroseriei. Dimensiunea lor este potrivită tocmai pentru a pune în evidență mașina. 

Renault 4_portiere.jpg

Aripi 
Un autocolant care se întinde de la părțile laterale ale parbrizului până la pasajele de deasupra roților redau caracteristice originalului Renault 4. 

Renault 4_detaliu aripa.jpg

Eleron
Elementul de la finalul plafonului ce face trimitere la originalul Renault 4 este de neratat. Adaugă o notă aerodinamică siluetei mașinii. 

Renault 4_eleron.jpg

Hayon 
Unghiul hayonului, care se termină într-un prag de încărcare extrem de coborât, este unul dintre semnele distinctive ale Renault 4 E-Tech electric. 

Hayon.jpg

Spoilere
Barele de protecție cromate din anii 1960 și tampoanele de cauciuc au dispărut, iar acum spoilerele față și spate vin cu supraelemente verticale, ca tribut pentru Renault 4 original. 

Spoiler.jpg

Plafon retractabil din material textil*
Puteți călători cu vântul în păr în unele versiuni ale Renault 4 E-Tech electric – precum în unele dintre spinoff-urile originalului. Plafonul din material textil se deschide larg, iar sentimentul de libertate este de neegalat.  

* disponibil în funcție de țara de comercializare

Renault 4_plafon retractabil.jpg


DESPRE  RENAULT

Renault, marcă istorică de mobilitate și pionier al vehiculelor electrice în Europa, a dezvoltat întotdeauna vehicule inovatoare. Prin planul strategic „Renaulution”, Renault s-a angajat într-o transformare ambițioasă, generatoare de valoare, îndreptându-se către o gamă mai competitivă, mai echilibrată și mai electrificată. Ambiția sa este de a întruchipa modernitatea și inovația în tehnologie, energie și servicii de mobilitate în industria auto și nu numai.

 

 

 

Resurse

Descarcă articolul

Vizualizează galeriav

Galerie foto (8)

Renault 4_detaliu aripa
Renault 4_detaliu
Renault 4_eleron
Renault 4_grila frontala
Renault 4_plafon retractabil
Renault 4_portiere
Renault 4_hayon
Renault 4_spoiler

RELATED TOPICS